Belangrijke info

Vertrek je binnenkort op kamp? Lees deze pagina dan zeker goed door, best samen met je ouders. Je leest hier belangrijke en interessante dingen die je best weet voor je op kamp vertrekt.

Vertrek en thuiskomst

We verwachten jullie de dag van het vertrek om 8u30 aan de kleuterspeelplaats van de Jan Frans Willemsschool in Boechout (aan het Jef Van Hoofplein, vlakbij de kerk). Na de nodige administratie en het inladen van de bagage hopen we stipt om 9u00 met de bus te vertrekken. Zo komen we zeker niet te laat aan de boot in Holwerd. Zorg dat je op tijd bent! We komen na de speelreis met de bus aan op dezelfde plaats rond 18u30 - 19u00, maar het is niet uitgesloten dat we iets later zijn door eventuele files.

Hoe geraak je op Ameland?

We vertrekken traditiegetrouw met de bus op het Jef Van Hoofplein in Boechout. In Holwerd aangekomen stappen we dan over op de boot naar Nes, de haven van Ameland. Op het eiland doen we alles per fiets of te voet. We hebben ook een auto mee als transportmiddel.

Ons vakantieadres

Als je op Ameland bent, is het altijd leuk een brief of een kaartje van thuis te krijgen. Hou er wel rekening mee dat het soms meer dan vijf dagen kan duren eer de post op Ameland aankomt. Ons vakantieadres is:

(naam van het kind)
G.Bakker
Camminghastraat 5
9162 EK Ballum-Ameland
0519-554629
www.vakantieverblijvenbakker.nl

Gelieve de telefoonnummers enkel te gebruiken in heel dringende gevallen, want je komt dan bij de eigenaars van onze kampeerboerderij terecht en deze mensen willen we graag zo weinig mogelijk storen.

De leidingperiode vertoeft op een ander adres, maar de post mag wel naar de boerderij van Bakker gestuurd worden. Zet dan achter de naam van het kind "leidingperiode" tussen haakjes.

Medische fiche

Wanneer je met Ja!Wadden op kamp vertrekt, is het verplicht een medische fiche op te sturen naar je hoofdleider of af te geven bij vertrek. Op deze fiche kan u eventuele aandachtspunten aangeven die onze leiding nodig heeft om uw kind(-eren) nog beter in de watten te leggen. Ook vragen we hier nogmaals de contactgegevens zodat de hoofdleiding u indien nodig rechtstreeks kan contacteren. De medische fiche kan u in het krantje vinden of hier downloaden en zelf afprinten. Uiteraard is deze fiche strikt persoonlijk, en wordt de informatie nooit aan derden meegedeeld! U krijgt dit formulier ook gewoon terug na aankomst.

Europese Ziekteverzekeringskaart

Sinds enkele jaren vragen alle artsen en ziekenhuizen in Nederland (en andere Europese landen) bij het aanmelden of we de Europese Ziekteverzekeringskaart hebben. Dankzij deze kaart hoeft er ter plaatse niets betaald te worden en wordt alles rechtstreeks via de verzekering geregeld. Deze is gratis aan te vragen bij uw mutualiteit. Mocht de Europese Ziekteverzekeringskaart ontbreken, dan schiet onze VZW alle medische kosten voor en krijgt u bij de terugkomst een overschrijvingsformulier. Ook worden alle documenten meegegeven zodat u uw verzekeringen kan afhandelen. Mét Europese Ziekteverzekeringskaart gaat dit allemaal automatisch.

World Assistance Card

De World Assistance Card is vereist in geval van ziekenhuisopname met ambulance. Moest dit voorvallen op kamp dat uw kind naar het ziekenhuis moet met een ambulance proberen we dit steeds via de World Assistance-diensten te regelen, gezien de kosten voor een ambulance, helikopter en/of watertaxi al snel oplopen. Op Ameland zelf is immers geen gespecialiseerd ziekenhuis.

Kids ID

De kids-ID is een elektronische identiteitskaart voor Belgische kinderen jonger dan 12 jaar en is geldig voor reizen binnen de meeste landen in Europa. De kids-ID is enkel verplicht als je met je kind naar het buitenland reist. Gezien wij naar Nederland trekken, dien je de kids-ID van jouw zoon of dochter aan ons te bezorgen bij vertrek. Bij aankomst krijg je deze uiteraard terug!

Formulieren ziekenfonds

Via jouw ziekenfonds krijg je een deel van de kostprijs terugbetaald. Bij aankomst van jouw zoon of dochter, geef je het document af aan de aankomstverantwoordelijke van Ja!Wadden. Hij of zij vult het onmiddellijk in en je krijgt het ineens terug mee naar huis!

7 citroenen?!

Op de bagagelijst staat dat je 7 citroenen moet meenemen. Waarvoor is dat goed? Om een geheime brief te schrijven? Om ze boven de reiszakken van de leiding uit te persen? Nee, ze dienen voor onze heerlijke Amelander godendrank die de kookouders altijd voor ons bereiden: citroensap! Zo heeft iedereen zeker genoeg vitamines binnen en kunnen we er allemaal stevig tegenaan gaan!

Snoep

Uit respect voor onze kookouders is snoep bij ons niet welkom. De eerste dag van de periode halen we alle snoep op dat meegegeven is voor de reis. Het wordt dan bewaard en op het einde van de speelreis terug bezorgd.

Zakgeld

Voor een speelreis heb je niet meer dan 20 euro zakgeld nodig. Hiermee kan je postzegels en kaartjes kopen, en de laatste dag misschien een paar souvenirtjes. Voor de activiteiten werd alles in de prijs inbegrepen. Op de bus wordt je zakgeld opgehaald door de leiding. Om het voor ons een beetje makkelijker te maken, steek je het geld al in een enveloppe met je naam en het bedrag op. Als je op de speelreis kaartjes en postzegels koopt, trekken wij het bedrag af van je zakgeld, en de laatste dag krijg je je centjes terug!

Misschien kan jij ons helpen?

Vorig jaar kregen we van een lieve mama zomaar een hele hoop (lekkere) vieruurtjes mee. Dat was smullen! Iemand anders bezorgde ons ook nog tomaten en komkommers… Weer iemand anders schonk ons enkele nieuwe gezelschapsspelen. Misschien is er nog wel een mama of papa die via het werk kan zorgen dat ons (voedings)budget positief wordt beïnvloed. Geef ons gerust een seintje zodat we eventueel contact kunnen opnemen met de goede ziel. We zijn ook steeds op zoek naar strips die de kinderen na het eten rustig kunnen lezen. Heb je er hier of daar nog liggen die toch geen dienst meer doen of doen je ouders of grootouders grote schoonmaak, bezorg ze aan iemand van de vereniging of neem ze mee naar je periode. We kunnen ze best gebruiken. HEEL ERG BEDANKT!

Smartphone, iPod, iPad,...

Je kan er niet meer rond: de vele schermen... Een must voor de ene, een plaag voor de andere. Bij ons op Ameland is dit niet gewenst. Het is allesbehalve gezellig als er tijdens een speluitleg, een gezellig zangmoment of een lekkere maaltijd een smartphone afgaat of je met je iPod in de oren zit. Daarom vragen wij aan de kinderen en tieners om geen smartphone, iPod, iPad,... mee te nemen naar Ameland. Op elke speelreis maakt de leiding hier omtrent duidelijke regels, die de eerste dag zullen worden meegedeeld. Meestal wordt er afgesproken dat alles wordt afgegeven en je krijgt dit dan samen met je zakgeld terug op de laatste dag.

Alcohol, drugs en roken: Nee!

Het bestuur van VZW Ja!Wadden weet dat jongeren op steeds jongere leeftijd zich laten verleiden of laten meesleuren wat betreft gebruik van sigaretten, alcohol en drugs. Het is "cool" om erbij te horen. Maar het kan ook anders! Je hoeft niet mee te doen om erbij te horen… Wij hebben binnen onze organisatie, op onze speelreizen volgende duidelijke afspraken:

- Op speelreizen wordt er niet gerookt door kinderen of tieners.
- Alcoholgebruik wordt niet toegelaten.
- Drugs zijn verboden op speelreizen.

Als iedereen zich aan deze afspraken houdt, zijn onze speelreizen geslaagder dan geslaagd.

Speelreizen
Meer nieuwsLaatste nieuws

Ja!Wadden Valentijnsquiz

Nog geen plannen op Valentijn? Doe mee aan de Ja!Wadden quiz!

Lees meer

Data 2020 bekend!

Joepie, we kunnen al wegdromen naar 2020!

Lees meer

Data 2019 bekend!

Droom je ook al van spaghetti eten zonder handen? Die fantastische casinodate? Duinspringen tot er zand uit jouw oren komt? De data zijn bekend!

Lees meer
Gemeente Boechout