Onze stek

Ballum

Zoals je al kon lezen bevindt onze kampeerboerderij zich in het dorpje Ballum. Ballum is het kleinste dorp op Ameland. Het heeft een rijke historie. Vroeger zetelden hier “de Heren van Ameland”, het adellijke geslacht de Cammingha’s. De ruïne van het vroegere grote kasteel van deze adelijken is 1829 afgebroken – de stenen zijn gebruikt om Waddendijken aan te leggen.

Ballum is een ongelooflijk gezellig dorpje en telt minder dan 400 inwoners. Wel is het gemeentenhuis van Ameland gelegen in het dorp. In het dorp staan nog vele woningen uit de achttiende eeuw. Je kan op de gevels meestal zien in welk jaar de huizen afgewerkt zijn!

Een leuk weetje! Tot voor de tweede Wereldoorlog was de haven van Ameland in Ballum gelegen. Vanuit Ballum kon je naar het vastenland varen, meer bepaald naar het plaatsje Zwarte Haan. Nu komen we met de boot aan in de haven van Nes.

De famillie Bakker

In het dorpje Ballum hebben we dus onze nieuwe stek gevonden bij de familie Bakker! Wat vroeger een boerderij was, is nu een fantastische kampeerboerderij geworden. We hebben er alles wat we nodig hebben om onze kampen formi-tastisch te maken: heel veel speelruimte en natuur in de buurt (het strand is maar 1800 meter ver, de duinen zijn nog dichterbij), een geweldige accommodatie met ‘alles erop en eraan’, supergoede bedden om na alweer een ongelooflijk leuke dag met de glimlach op je gezicht in slaap te dommelen,…

De familie Bakker kijkt ook uit naar onze komst! Het is een héél lieve familie en ze zullen er alles aan doen om alles op wieltjes te laten lopen.

Neem zeker even een kijkje op hun website

 

Ameland
Meer nieuwsLaatste nieuws

Ja!Wadden quiz

Test uw kennis met onze fantastische Ja!Wadden quiz!

Lees meer

Data 2019 bekend!

Droom je ook al van spaghetti eten zonder handen? Die fantastische casinodate? Duinspringen tot er zand uit jouw oren komt? De data zijn bekend!

Lees meer

Volg de aankomst via SMS!

De afgelopen jaren bleek het zeer moeilijk om in te schatten hoe laat de bus er juist zou zijn bij de terugkomst van jouw kapoen! Toch is het leuk dat jullie op het plein jullie oogappels zien aankomen zodat je niets moet missen van de kampdans of het kamplied. Ontdek hier de oplossing!

Lees meer
Province Antwerpen Gemeente Boechout