De vuurtoren

Vanuit de kampeerboerderij zien we in de verte de prachtige vuurtoren staan! Deze vuurtoren werd in 1880 gebouwd en bestaat helemaal uit gietijzer! De verschillende onderdelen werden ‘gegoten’ op het vastenland en op het eiland gemonteerd tot die grote vuurtoren. De vuurtoren is iets meer dan 55 meter hoog en telt 15 verdiepingen! We kunnen de vuurtoren ook bezoeken en zo tot helemaal bovenaan klimmen. Hiervoor moet je wel alle 236 treden overwinnen! Bovenop de vuurtoren hebben we een fantastisch zicht op het ganse eiland en de Noord- en Waddenzee! Als de wind hard waait en je gaat helemaal bovenaan tegen de wand staan, voel je de toren een beetje mee wiebelen!

De vuurtoren heeft een wel heel gekke naam, namelijk Bornrif. Tot enkele jaren geleden werkte er elke dag een vuurtorenwachter op de Bornrif. Nu gebeurt alles met de computer.

Van op de supergrote speelweide kijken we recht op de Bornrif. Overdag zien we de mooie rood-witte kleuren en ’s nachts zien we de lichtstralen over de zee en het ganse eiland schijnen. Een magisch zicht!

 

Ameland
Meer nieuwsLaatste nieuws

Ja!Wadden quiz

Test uw kennis met onze fantastische Ja!Wadden quiz!

Lees meer

Data 2019 bekend!

Droom je ook al van spaghetti eten zonder handen? Die fantastische casinodate? Duinspringen tot er zand uit jouw oren komt? De data zijn bekend!

Lees meer

Volg de aankomst via SMS!

De afgelopen jaren bleek het zeer moeilijk om in te schatten hoe laat de bus er juist zou zijn bij de terugkomst van jouw kapoen! Toch is het leuk dat jullie op het plein jullie oogappels zien aankomen zodat je niets moet missen van de kampdans of het kamplied. Ontdek hier de oplossing!

Lees meer
Province Antwerpen Gemeente Boechout