De vuurtoren

Vanuit de kampeerboerderij zien we in de verte de prachtige vuurtoren staan! Deze vuurtoren werd in 1880 gebouwd en bestaat helemaal uit gietijzer! De verschillende onderdelen werden ‘gegoten’ op het vastenland en op het eiland gemonteerd tot die grote vuurtoren. De vuurtoren is iets meer dan 55 meter hoog en telt 15 verdiepingen! We kunnen de vuurtoren ook bezoeken en zo tot helemaal bovenaan klimmen. Hiervoor moet je wel alle 236 treden overwinnen! Bovenop de vuurtoren hebben we een fantastisch zicht op het ganse eiland en de Noord- en Waddenzee! Als de wind hard waait en je gaat helemaal bovenaan tegen de wand staan, voel je de toren een beetje mee wiebelen!

De vuurtoren heeft een wel heel gekke naam, namelijk Bornrif. Tot enkele jaren geleden werkte er elke dag een vuurtorenwachter op de Bornrif. Nu gebeurt alles met de computer.

Van op de supergrote speelweide kijken we recht op de Bornrif. Overdag zien we de mooie rood-witte kleuren en ’s nachts zien we de lichtstralen over de zee en het ganse eiland schijnen. Een magisch zicht!

 

Ameland
Meer nieuwsLaatste nieuws

Extra plaatsen voor de eerste periode

Het verblijf kon voor extra slaapplaatsen zorgen voor de 1e periode. 

Lees meer

Hang een Ja!Wadden poster op!

Via onze nieuwsbrief kregen jullie een link waarmee je gratis posters kan bestellen om op te hangen aan jouw raam, bij familie, vrienden, bedrijven, scholen, ... 

Lees meer

De inschrijvingen zijn gestart!

Eindelijk! Vanaf nu kan je je inschrijven voor de zomerkampen van 2021.

Lees meer
Gemeente Boechout